Antena Căutare

Primaria Bucuresti va construi o Sala Polivalenta spectaculoasa

Succcesul Arenei Nationale a dat frau liber imaginatiei. Zona stadionului este gata sa gazduiasca o Sala Polivalenta spectaculoasa, mai ceva ca arena din Sydney. Este primul proiect dintr-o lista mai lunga a Primariei, care inseamna si zeci de mii de metri patrati in cele mai scumpe zone din Bucuresti. Iar cadoul pe care il primeste municipalitatea de la Guvern valoreaza peste 150 de milioane de euro.

Pentru ridicarea noii Sali Polivalente e nevoie de peste 250 de milioane de lei, iar lucrarile ar trebui sa inceapa in primavara. Primul pas a fost facut: Guvernul a cedat deja Primariei un teren de aproape 60 de mii de metri patrati. Daca ar fi tranzactionat la pretul pietei, s-ar vinde cu peste 40 de milioane de euro.

Primaria mai vizeaza inca doua locatii, dupa aceeasi reteta. Una este celebra esplanada din Bulevardul Unirii, estimata la peste 150 de milioane de euro. Pretul terenului si cel al constructiei depasesc 230 de milioane de euro. Nici Calea Victoriei nu scapa de schimbare. Primaria cere si Palatul Functionarilor Bancii Nationale. Fara sa aiba insa un proiect clar.

La 5 mai 1938, terenul de 2.700 de metri patrati intra in posesia Bancii Nationale, iar un an si sapte luni mai tarziu, cladirea era data in folosinta. Numara sapte etaje si la vremea respectiva a costat 35 de milioane de lei.

Toate cererile ar urma sa aduca in proprietatea Primariei 165.000 de metri patrati, cotati la aproape 200 de milioane de euro.

foto: Intact Images

Romanii au datorii la banci de 27 de miliarde de lei... Republica Moldova, lider mondial la automate bancare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x