Antena Căutare

Theodor Stolojan: "Romania are o problema cu capul in privinta energiei"

Prim-vicepresedintele PDL a declarat, intr-un interviu RFI, ca "nu exista motive pentru a ingheta pretul carburantilor". Theodor Stolojan sustine ca mai degraba Romania are o problema "cu capul" in privinta energiei.

"Tara noastra trebuie sa practice aceleasi preturi ca in strainatate pentru a ajuta economia Romaniei. Asta pentru ca, in ciuda faptului ca avem titei si gaze naturale din productie proprie, Romania consuma mai multa energie decat produce", a declarat Theodor Stolojan.

Guvernul a cerut Consiliului Concurentei si Departamentului pentru Afaceri Europene sa analizeze daca este posibil sau nu ca pretul carburantilor sa fie inghetat, in conditiile in care unele sortimente de carburanti au ajuns sa coste peste sase lei.

"Deocamdata nu avem motive pentru a lua o asemenea masura. Cu toata ingrijorarea care exista in Romania la nivelul fiecarui cetatean, care vede cum creste pretul la produsele petroliere, din pacate deocamdata Guvernul nu are motive pentru a lua o asemenea masura. Eu as putea sa va spun ca Romania are o problema cu capul in privinta energiei, pentru ca sunt foarte multi economisti care gandesc ca daca ai titei din productie proprie si ai gaze naturale din productie proprie, poti sa le folosesti la orice pret doresti tu. O asemenea conceptie este profund daunatoare, mai ales ca Romania nu are situatia Rusiei, care are suficienta energie, o si exporta si poate sa-si practice in interiorul tarii, desi cu anumite consecinte negative pentru competitivitatea economiei niste preturi mici la energie fata de preturile internationale. Romania e o tara care consuma mai multa energie decat produce si in consecinta, singurul rationament care sa ajute economia Romaniei este de a practica la energie preturile internationale", a conchis Stolojan.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Suntem saraci, dar gurmanzi. Romanii nu reduc cheltuielile nici cu salariile scazute... Leul incheie saptamana in crestere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x