Antena Căutare

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a fondurilor de la UE

Liderii europeni au ajuns la un consens privind bugetul financiar mutianual pana in 2020. Astfel, Romaniei ii revine un buget de 39,887 de miliarde de euro, o suma cu 18% mai amre decat in perioada anterioara. Traian Basescu, prezent la summitul Consiliului European, a declarat ca tara noastra „a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului, fiind una din putinele tari care au crestere bugetara”, relateaza Mediafax.

Bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 este de 960 de miliaode de euro, inregistrand o scadere pentru prima data in istorie. Reducerea de buget este de 34 de miliarde de euro. Romaniei i-au fost alocate aproape 40 de miliarde, cu 18% mai mult decat in perioada 2007-2013.

„Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului, fiind una din putinele tari care au crestere bugetara. Cresterea este de 18%. S-au obtinut pentru diverse sistemele de plati o serie de facilitati de interes pentru Romania. Una dintre cele mai importante facilitati este ca TVA-ul este eligibil, deci cu cat vom avea un TVA mai mare, cu atat va aduce din bani europeni in bugetul de stat. Deductibilitatea TVA-ului aduce in bugetul de stat circa 2 miliarde de euro”, a declarat Traian Basescu la finalul summitului Consiliului European.

Din cele 40 de miliarde, 21,8 sunt alocate bugetului de coeziune, 17,5 politicii agricole, iar un miliard dezvoltarii rurale.

Zece schimbari la fata in asigurari: cine, cum, cand si de ce?... Dobanda-cheie, o necunoscuta pentru unii functionari de la banci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x