Antena Căutare

Vladescu: Romania nu e destul de bogata pentru a le oferi cetatenilor viata dorita

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a vorbit, marti, la un forum economic, despre situatia in care se afla Romania la ora actuala si despre masurile de austeritate care urmeaza sa fie puse in aplicare. Potrivit ministrului, Romania nu este suficient de bogata pentru a le oferi cetatenilor ei viata dorita.

Sebastian Vladescu sustine ca "nu avem atatia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem".

"De-a lungul timpului, politicienii care au incercat sa faca in Romania o redistributie a saraciei (...) s-au lovit de un fapt: Romania nu este suficient de bogata pentru a oferi cetatenilor romani viata pe care Europa ar dori sa le-o ofere si pe care si noi am dori sa le-o oferim", a declarat ministrul de Finante.

Sebastian Vladescu a mai precizat ca, din punctul sau de vedere, masurile anuntate sunt necesare, chiar daca pare "o sinucidere politica".

"Cred ca facem ceea ce trebuie pentru cetatenii Romaniei. Chiar daca, in momentul de fata, pare o sinucidere politica si chiar daca, in momentul de fata, pare o eroare din punct de vedere al deciziilor economice", a spus Vladescu.

Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR: "Romania nu va intra in incapacitate de plata. Daca reformele vor fi dus... Patronatele cer un imprumut de 20-30 mld. de euro pentru investitii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x