Studenții români vor beneficia de tabere gratuite, conform Antena 3 CNN. Acestea sunt programate în două serii. Prima între 10 și 15 februarie, iar cea de-a doua între 18 și 23 februarie.
Potrivit Edupedu: „Seriile sunt orientative, acestea putând fi decalate, cu condiția să se înscrie în perioada de desfășurare a taberelor studențești de iarnă.”
Citește și: Mai multor copii, plecați în tabără, li s-a făcut rău, după ce au luat cina. 28 dintre ei au ajuns la spital
Ce condiții trebuie să îndeplinească studenții pentru a beneficia de programul taberelor gratuite
Programul inițiat de Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) urmărește scopul de a le oferi studenților posibilitatea de a desfășura activități recreative separat de mediul academic.
Citește și: Tabăra de creaţie "Vara pe uliţă", organizată în perioada 20 iulie-7 august, în curtea Muzeului Satului
MFTES pune la dispoziția acestora cazarea și masa, iar studenții trebuie să acopere costul transportului.
Pentru a lua parte la acest program, studenții trebuie să îndeplinească anumite condiții, conform Art 4 (1).
Aceștia trebuie să fie înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență. Totodată, nu trebuie să aibă restanțe.
De asemenea, există o limită de vârstă. Aceștia nu trebuie să aibă mai mult de 35 de ani.
Nici studenții din anul I nu se pot înscrie în program dacă nu au situația școalară încheiată pe primul semestru.
Prin intermediul acestor condiții se verifică faptul că studenții sunt activi, dedicați parcurului educațional și care participă la diverse acțiuni ale comunității academice.
De asemenea: „În cazul categoriilor de studenți cazuri sociale și studenți care activează în cadrul CCS/CCSS Tei și ai Federațiilor Studențești, criteriul de student integralist nu se aplică, ierarhizarea acestora făcându-se exclusiv pe baza criteriilor sociale, respectiv a criteriilor de selecție specifice.
Studenții care se află în an terminal pot beneficia de loc gratuit în taberele studențești, chiar dacă au susținut toate examenele privind finalizarea studiilor.”
Pentru înscriere, studenții trebuie să completeze o cerere și să o depună la secretariatul facultății. Este posibil să li se ceară și dovezi care să atenste implicarea studenților la activități extracurriculare.
Acest program este un pas înainte în crearea unui mediu propice dezvoltării tinerilor, aceștia gestionând de obicei cu greu viața de student. Mediul academic și cerințele din cadrul acestuia pot pune mare presiune pe tinerii studenți, de multe ori neglijându-și starea de sănătate mintală.
Prin astfel de inițiative, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) vine în sprijinul tinerilor care sunt implicați în viața studențească. Astfel că, în perioada imediat după sesiune, 10 și 15 februarie, respectiv 18 și 23 februarie, aceștia se pot relaxa în tabere gratuite.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro