România, atacată de hackeri ruși! Ce mesaj a transmis Moscova

România și alte țări europene au fost atacate de hackeri ruși, în perspectiva scrutinului europarlamentar, după cum a anunțat compania americană Microsoft. Moscova neagă orice implicare în aceste atacuri cibernetice.

România și alte țări europene au fost atacate de hackeri ruși, în perspectiva scrutinului europarlamentar, după cum a anunțat compania americană Microsoft. Moscova neagă orice implicare în aceste atacuri cibernetice.

„În curând, milioane de europeni vor merge la vot pentru scrutinul Parlamentului European şi pentru alte alegeri naţionale. Credem că este esenţial ca organizaţii care susţin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generaţie în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat şi continuăm să observăm eforturi ale naţiunilor şi ale altora de influenţare a alegerilor în democraţii din întreaga lume, inclusiv din Europa”, a anunțat Microsoft, într-un comunicat postat pe un blog al companiei, precizând că va implementa sistemul Microsoft AccountGuard în noi pieţe din Europa.

Aceste atacuri nu se limitează la campaniile electorale, ci vizează frecvent institute de analiză şi organizaţii non-profit active în domenii asociate democraţiei, integrităţii electorale şi politicilor publice, entităţi care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali.

Recent, Microsoft a depistat atacuri ce au vizat angajaţi ai Consiliului german pentru Relaţii Externe (German Council on Foreign Relations), ai filialelor din Europa ale Institutului Aspen şi ai Fondului german Marshall.

„Atacurile împotriva acestor organizaţii, pe care le dezvăluim cu permisiunea lor, au vizat 104 conturi online ale unor angajaţi din Belgia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Serbia”, a precizat compania.

Centrul Microsoft pentru contracararea riscurilor cibernetice (MSTIC) continuă să investigheze sursele acestor atacuri, care au avut loc în perioada septembrie – decembrie 2018.

Reprezentanții companiei americane au precizat că multe dintre acestea au provenit de la un grup numit Strontium, fără a oferi mai multe detalii despre acesta.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri