Antena Căutare

A aflat că este infectată cu noul coronavirus chiar de la președintele țării. Ea a fost „cazul 1”: „Eram confuză, tristă. Numele meu era peste tot”

Era internată în spital de câteva zile, așteptând rezultatul testului pentru COVID-19. Răspunsul a venit, dar nu din partea medicilor sau asistentelor. Tânăra a aflat de la președintele țării că este primul caz de coronavirus din țara ei. Ce a urmat a fost mai greu de suportat decât boala.

A aflat că este infectată cu noul coronavirus chiar de la președintele țării. Ea a fost „cazul 1”: „Eram confuză, tristă. Numele meu era peste tot”
A aflat că este infectată cu noul coronavirus chiar de la președintele țării

Sita Syasutami, o tânără din Indonezia, era internată în spital, cu mama ei. Ambele fuseseră testate pentru COVID-19 și așteptau rezultatul.

În timp ce urmărea o conferință de presă a președintelui țării, Sita a înghețat. Și-a dat seama că primul om din stat anunțase, în direct, la TV că ea era confirmată cu noul coronavirus.

Joko Widodo, președintele Indoneziei, nu i-a dezvăluit numele, însă nu a omis niciun alt detaliu: vârstă, simptome, istoric medical, cei cu care avusese contact în ultimele zile și spitalul în care era internată. Nu avea cum să se facă nicio confuzie.

Citește și:

O asistentă care îngrijește bolnavi de coronavirus, batjocorită de „pacientul ghinionist”. Cum a reacționat bărbatul, când a primit tratamentul: „Mi-a fost teamă să mai intru”

Sperând, totuși, să nu fie vorba despre ea, Sita i-a întrebat pe câțiva angajați ai spitalului dacă în spitalul din Jakarta mai erau şi alte persoane infectate cu noul coronavirus.

Răspunsul? Nu. Doar ea și mama ei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Câteva ore mai târziu, numele ei a apărut în presă. Sita a ajuns să fie imaginea pandemiei de coronavirus în Indonezia. Ea era „Cazul 1”.

Citește și:

„Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Nu a primi empatie din partea publicului, ci ură. A fost atacată pe toate rețelele sociale, oamenii considerând-o principala vinovată pentru situaţia din ţară.

Într-un interviu acordat BBC, tânăra, dansatoare de meserie, a dezvăluit că a fost infectată cu COVID-19 la un eveniment la care a participat şi o femeie din Japonia.

Sita a cerut să fie testată imediat după ce a observat apariția primelor simptome.

Până în acest moment, în Indonezia au fost raportate 12.000 de cazuri şi aproape 900 de morţi.

„Eu și alți sportivi trebuie să vă fi adus COVID-19 în Europa! L-am luat de la o competiție din Wuhan, în octombrie! Ne-... Bilanţul covid-19 în SUA creşte cu 2.073 de morţi la 73.095 de decese şi 1,22 milioane de contaminări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x