Antena Căutare

Atentatele de la Moscova: FSB anunta prinderea unor suspecti

Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) a retinut unii suspecti in legatura cu recentele atacuri cu bomba si i-a identificat pe organizatorii acestora, arata directorul FBI.

Alexander Bortnikov a declarat ca exista dovezi care arata ca atacurile au fost efectuate de benzi "cu legaturi in Caucazul de Nord."

Miercuri, doua explozii din orasul Kizluar, la granita Daghestanului cu Cecenia, a ucis 12 persoane si a ranit alte 29. Atentatele din Daghestan s-au produs la doua zile dupa atacurile de la metroul moscovit, ucigand 39 de persoane si ranind alte zeci.

Bortnikov arata ca serviciul a intins o plasa pentru organizatori, pe care i-a identidicat, iar unii "banditi" au fost prinsi.

El nu a indicat cati suspecti au fost retinuti, multumindu-se a sublinia ca au chestionati intensiv.

Premierul Vladimir Putin declara miercuri ca doar un singru grup terorist ar putea fi in spatele atacurilor din Moscova si Daghestan.

Pe de alta parte, presedintele rus Dmitri Medvedev a facut o vizita surpriza, joi, in Daghestan, unde a cerut politiei si fortelor de securitate sa foloseasca masuri mai dure, "mai crude" pentru a lupta cu cei responsabili de atacuri teroriste.

"Am smuls capetele celor mai odiosi banditi, dar evident ca aceasta nu a fost de ajuns. in orice caz, ii vom gasi si ii vom pedepsi," arata Medvedev .

Liderul militant cecen Doku Umarov si-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la metrou, declarand intr-un mesaj video ca sunt o razbunare pentru o operatiune speciala a fortelor federale de securitate, pe 11 februarie 2010, cand 18 militanti si patru civili au fost ucisi in Ingusetia. El a amenintat cu noi atacuri.

Umarov, 45 de ani, a luptat in ambele razboaie separatiste din Cecenia din ultimii 15 ani. La putin timp dupa preluarea conducerii miscarii rebele, in 2006, el a anuntat o schimbare de tactica. in loc sa lupte pentru independenta Ceceniei, militantii vor cauta sa creeze un stat islamimc in Caucazul de Nord.

Umarov s-a declarat emir, lider militar al Emiratului Caucazului. Aceasta politica a dus la o despartire de ceilalti lideri rebeli ceceni, inclusiv Ahmed Zakaev, care acum traiste la Londra.

Zakaev a denuntat atentatele de la metroru ca fiind "o crima monstruoasa" si arata ca Umarov "s-a privat de dreptul de face o cerere politica sau a vorbi de morala."

Jaf inainte de moarte... Flagelari si crucificari in ziua patimilor lui Hristos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x