Antena Căutare

Barack Obama, primit cu bombe in Columbia. Explozii la Bogota si Cartagena, unde se va desfasura summitul Americilor

Doua bombe de mica putere au explodat in capitala Columbiei si alte doua in orasul Cartagena, la putin timp dupa sosirea presedintelui american Barack Obama. Acesta ia parte la summitul Americilor, de la Cartagena. Exploziile nu s-au soldat cu pagube sau raniti.

Politistii au fost imediat mobilizati in districtul unde se afla si sediul Parchetului General si cel al Guvernului regiunii Bogota.
Aceste explozii au avut loc la cateva ore dupa aterizarea avionului lui Obama in localitatea Cartagena, la 1.000 de kilometri in nordul capitalei, unde acesta trebuie sa participe la un summit regional care reuneste sefii de stat ai continentului.

Alte doua mici explozii au avot loc vineri seara in acest oras de coasta din Caraibe, a declarat pentru AFP generalul Rodolfo Palomino, seful securitatii din cadrul politiei columbiene.

Unul dintre aceste dispozitive explozibile a fost amplasat pe un teren viran din cartierul Bocagrande, unde se gasesc majoritatea hotelurilor din aceasta statiune turistica, departe de centrul istoric al orasului.

Un dispozitiv de securitate de 17.000 de politisti si de roboti anti-explozibil a fost amplasat de mai multe zile in Cartagena, alaturi de elicoptere si o nava de razboi in largul litoralului.

Autoritatile columbiene lupta de aproape jumatate de secol impotriva fortei de gherila marxiste Farc (Fortele armate revolutionare ale Columbiei), care numara aproximativ 9.000 de luptatori, grupati mai ales in zonele rurale, precum si impotriva altor grupari ilegale armate.




foto: pikapvs.wordpress.com

"Fabrica de bebelusi" destinati vanzarii pentru ritualuri, descoperita in Nigeria... SUA vor adopta noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x