Antena Căutare

BCE : Dobanda de politica monetara, pastrata la 1% in ciuda inflatiei

Dobanda de politica monetara ramane la nivelul de 1 %, in ciuda cresterii inflatiei din "zona euro" in ultimele luni, conform deciziei de joi a Bancii Centrale Europene (BCE), informeaza HotNews.



In cadrul unei conferinte de presa, Jean-Claude Trichet, presedintele BCE, a anuntat insa posibilitatea unei cresteri a ratei dobanzii pentru luna viitoare, masura care nu va fi urmata de alte cresteri.

In urma revizuirii prognozei cu privire la rata inflatiei, oficialii bancii se asteapta ca aceasta sa ajunga la 2,3%, fata de 1,8% cat se estimase anterior pentru 2011.

Pentru anul 2012 inflatia ar urma sa coboare la 1,7%.

Eurostat a anuntat la inceputul acestei luni ca se asteapta ca rata anuala a inflatiei sa fie de 2,4% in februarie, in crestere comparativ cu nivelul inregistrat in ianuarie, de 2,3%.

BCE a imbunatatit si prognozele de crestere economica pe urmatorii doi ani, la 1,7% in acest an si la 1,8% in 2012. Estimarile anterioare prevedeau o crestere economica de 1,4% in 2011 si 1,7% in 2012.

Teodor Baconschi: "Statul a demonstrat ca isi protejeaza cetatenii"... VIDEO! Japonia lanseaza ultima generatie de trenuri de mare viteza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x