Antena Căutare

Belarusul pune lacat Internetului

Incepand cu 6 ianuarie, o noua lege va restrange, pentru cetatenii si rezidentii din Belarus, accesul si tranzactiile comerciale pe site-urile web straine, relateaza lemondeinformatique.fr.

Legea impune restrictii in privinta utilizarii si consultarii site-urilor web straine de catre cetatenii si rezidentii Belarusului, potrivit Global Legal Monitor, o publicatie online a Bibliotecii Juridice a Congresului american. Potrivit acestei legi, tranzactiile din Belarus cu site-ul unei companii straine prezente pe Internet, cum ar fi Amazon, de exemplu, vor deveni ilegale. „Legea prevede ca firma sa poata fi urmarita in justitie pentru incalcarea dreptului national", a declarat Peter Rudik, autorul legii.

Fosta republica sovietica, actual stat din Europa de Est, Belarusul face parte din lista „tarilor puse sub supraveghere" de organizatia Reporteri fara Frontiere, pentru cenzura pe care o exercita in privinta Internetului. Legea cea noua, data publicitatii la 21 decembrie, obliga toate firmele si toate persoanele inscrise ca antreprenori in Belarus sa utilizeze nume de domenii de Internet nationale pentru a-si oferi serviciile online a-si vinde produsele sau pentru a oferi mesagerie electronica, potrivit Global Legal Monitor. „Solicitarile comerciale provenind din Belarus nu pot fi trimise prin Internet daca furnizorul utilizeaza serviciile online situate in exteriorul tarii", a declarat Peter Rudik. „Autoritatile fiscale, in colaborare cu politia si serviciile secrete, sunt autorizate sa initieze, sa ancheteze si sa urmareasca acest gen de incalcari", a precizat sursa citata.

Citeste continuarea in Jurnalul!

Marele Vrajitor al Mexicului interpreteaza profetiile Maya privind Apocalipsa... GALERIE FOTO! Copii si soldati, la "vanatoare" de explozibili in Afghanistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x