Antena Căutare

Beyonce și Ed Sheeran l-au omagiat pe Nelson Mandela. Cu ce ocazie

Beyonce și Ed Sheeran l-au omagiat pe Nelson Mandela. Cu ce ocazie. La Johannesburg a avut loc un concert extraordinar, organizat pentru a-l omagia pe Nelson Mandela. Evenimentul i-a avut ca vedete centrale pe Boyonce și Ed Sheeran. Află mai multe informații inedite din articolul a1.ro

Beyonce și Ed Sheeran l-au omagiat pe Nelson Mandela. Cu ce ocazie
Nelson Mandela | a1.ro

Nelson Mandela a fost primul președinte de culoare al Africii de Sud. El a luptat pentru libertate și democrație, fiind un luptător pentru drepturile omului. Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013. De aceea, mulți artiști l-au omagiat la 5 ani de la moartea sa.

Duminică, 2 decembrie, mii de spectatori au participat la un concert desfășurat la Johannesburg. Scopul concertului a fost de a-i aduce un omagiu lui Nelson Mandela. Printre cei care au urcat pe scenă s-a aflat și Beyonce, fiind urmată de multe alte vedete. Evenimentul a marcat 100 de ani de nașterea primului președinte de culoare al Africii de Sud.

Evenimentul de omagiere a fost organizat de asociația Global Citizen pentru a promova cauzele susținute de Mandela. Pe scena de pe stadionul FNB din Johannesburg au urcat și Ed Sheeran, Jay-Z și Usher.

Jim Kim, Președintele Băncii Mondiale, una dintre personalitățile caure au participat la eveniment a anunțat o investiție de aproximativ un miliard de dolari în domeniul educației și cel al sănătății pe teritoriul Africii în 2019.

Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei, și-a luat angajamentul pentru suplimentarea bugetului educației țării sale la 30% din bugetul total. Shameel Joosub, directorul executiv Vodacom, a promis 36 de milioane de dolari pentru lupta împotriva violenței de gen, dobândirea de competențe digitale și îmbunătățirea sanitației în școli.

Toți cei prezenți la acest eveniment, fie în persoană, fie prin intermediul video-conferințelor, îl apreciază pe Nelson Mandela pentru toate schimbările pe care le-a adus în Africa de Sub și pentru lupta sa.

Sursă foto: a1.ro

SUA amenință! Acțiunea radicală pe care ar putea să o facă în următoarele zile, din cauza Rusiei. Răspunsul Moscovei... Războiul dintre Rusia și Ucraina ia amploare! "Ameninţarea armatei rusă este la cel mai ridicat nivel"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x