Antena Căutare

Bilanţ înfiorător: 12 persoane ucise în masacrul din Paris! François Hollande a decretat doliu naţional joi

Miercuri, sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost atacat de mai multe persoane mascate. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite.

Miercuri, sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost atacat de mai multe persoane mascate. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite.

Aproximativ 3.000 de agenţi ai serviciilor de securitate au fost mobilizaţi pentru misiuni de ordine publică şi pentru căutarea autorilor atentatului de la redacţia revistei. Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

UPDATE 21:00 - Francois Hollande a decretat zi de doliu naţional

Franţa a decretat doliu naţional joi, în memoria victimelor atentatului care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, anunţă preşedintele Francois Hollande. "Aceşti oameni au murit pentru un principiu", a declarat acesta.

UPDATE 19:30 - Marş al tăcerii

Peste 65.000 de oameni au participat, în mai multe oraşe din Franţa, la marşuri organizate în semn de solidaritate cu victimele atacului terorist care a vizat redacţia Charlie Hebdo. Aproximativ 35.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Republicii din Paris. Pe pancartele participanţilor se putea citi "Eu sunt Charlie" şi "Charb a murit liber". "Marşul tăcerii este o reacţie la atacul terorist comis la redacţia Charlie Hebdo. Este o iniţiativă a partidelor republicane", a declarat Jean-Christophe Cambadélis, liderul Partidului Socialist.

UPDATE 16:40 - "Trei criminali" sunt implicaţi în atentatul de la Charlie Hebdo

"Trei criminali (se află) la originea" atacului sângeros comis miercuri contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, a declarat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, la finalul reuniunii de criză de la Palatul Elysée.

Se face totul pentru "neutralizarea cât mai rapid posibil a celor trei criminali care s-au aflat la originea acestui act barbar", a declarat ministrul, care nu a oferit precizări cu privire la rolul diverselor persoane implicate.

UPDATE 16:15 - Mii de agenţi ai forţelor de ordine, mobilizaţi pentru găsirea autorilor atentatului

"Au fost mobilizate efective importante din cadrul Poliţiei centrale, Poliţiei prefecturii Parisului şi din cadrul Direcţiei Generale pentru Securitatea Internă. În total, sunt mobilizaţi aproape 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, s-a deplasat rapid la locul atentatului, împreună cu primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Potrivit ziarului Le Point, toate activităţile extraşcolare ale elevilor au fost suspendate până la normalizarea situaţiei.

UPDATE 16:10 - Autorii atacului afirmau că sunt membri Al-Qaida

"Doi bărbaţi cu cagule pe feţe au intrat în clădire şi au deschis focul. (...) Vorbeau perfect limba franceză şi afirmau că sunt din reţeaua Al-Qaida", a declarat, potrivit L'Umanité, caricaturista Corinne Rey (Coco).

CITEŞTE ŞI:

Charlie Hebdo a fost de-a lungul timpului ţinta ameninţărilor teroriste

Franţa: Ultima postare a publicației CHARLIE HEBDO, pe Facebook, înainte de atacul armat soldat cu 12 morți

Le Monde: Patru caricaturişti celebri, ucişi în atentatul de la Charlie Hebdo

Charlie Hebdo a fost de-a lungul timpului ţinta ameninţărilor teroriste... Ei sunt caricaturiştii ucişi în atentatul de la sediul ziarului Charlie Hebdo, din Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x