Antena Căutare

Biserica ii "afuriseste" pe politicieni pentru evacuarea rromilor

Biserica catolica trage de urechi Franta si Italia pe tema evacuarii romilor si a expulzarii imigrantilor.





Declaratiile ministrului de Interne italian, Roberto Maroni, care a spus ca vrea sa convinga UE sa admita nu numai expulzarea romilor din tabere, ci si a oricarui imigrant comunitar care nu are un venit minim, a infuriat si mai rau Vaticanul.

Monseniorul Perego i-a transmis, prin intermediul presei, lui Maroni, ca "Italia nu are dreptul sa vaneze pe nimeni".Nici preotii francezi nu s-au aratat mai blanzi cu autoritatile si planurile antiromi. Evacuarile taberelor l-au deranjat atat de mult pe preotul Arthur Hervet, din Lille, incat a anuntat ca se roaga ca presedintele Nicolas Sarkozy sa faca un infarct, pentru ca doar asa s-ar putea sfarsi razboiul impotriva romilor.

Tot in semn de protest, Hervet a inapoiat si medalia "Ordinului national de merit", cu care fusese decorat de ministrul de Interne, in urma cu patru ani. Preotul si-a cerut apoi scuze, pentru urarea cu atacul de cord, si l-a anuntat pe Sarkozy ca ar dori sa-i vorbeasca "de la inima la inima". Hervet a declarat, pentru RTL, ca doreste "doar un pic de omenie", amintind de taberele evacuate si de copii romi nevoiti sa se ascunda si sa doarma sub cerul liber.

Arhiepiscopul de Aix-en-Provence a criticat, de asemenea, actiunile autoritatilor franceze care, potrivit declaratiilor facute ieri de ministrul de Interne Brice Hortefeux, au evacuat pana acum 88 de tabere. Si Papa a tinut sa "traga de urechi Franta", la slujba de duminica, dupa cum a remarcat Il Tempo. Predica Papei a fost facuta in franceza, iar mesajul a indemnat la "toleranta fata de toti oamenii". Ministrul de Interne francez a declarat ieri ca a luat cunostinta de mesajul transmis de Papa si de episcopi si ca este gata sa se intalneasca cu reprezentantiii bisericii ca sa discute pe tema expulzarii romilor. Hortefeux a mai spus ieri ca, la Paris, numarul infractorilor romani a crescut, anul trecut, cu 138%. Masurile de "securitate" lansate de Nicolas Sarkozy nu par insa sa-i salveze acestuia popularitatea printre francezi.

Conform unui sondaj comandat de Libération, cu cele mai mari sanse de a fi viitorul presedinte francez este cotat Dominique Strauss-Kahn, de la Partidul Socialist (44%), urmat de Martine Aubry (31%), Ségolène Royal (25%) si Nicolas Sarkozy (24%).

Foto: Intact Images

VIDEO! Ostatici in Manila! Terorist lichidat... Rusii vor sa acapareze gazele pentru Nabucco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x