Antena Căutare

Celula de CRIZĂ continuă! Ce s-a întâmplat cu românul răpit în Libia!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat sâmbătă că a fost activată Celula de criză în cazul cetăţeanului român care, potrivit presei internaţionale, a fost răpit în Libia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat sâmbătă că a fost activată Celula de criză în cazul cetăţeanului român care, potrivit presei internaţionale, a fost răpit în Libia.

Într-un comunicat lansat marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că celula de criză constituită după răpirea unui român în Libia şi-a continuat activitatea, analizând diverse scenarii de evoluţie a cazului şi acţiunile posibile. De asemenea, MAE ţine legătura cu familia românului şi cu firma la care acesta lucra, pentru a găsi o soluţie de rezolvare a crizei.

MAE a transmis, marţi, precizări privind situaţia cetăţeanului român semnalat ca fiind răpit pe teritoriul Libiei.

”Celula de criză interinstituţională convocată de ministrul afacerilor externe şi-a continuat activitatea. În cursul zilei de 16 iulie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o nouă reuniune destinată evaluării celor mai recente informaţii privind situaţia cetăţeanului român. În cadrul reuniunii, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român”, anunţă MAE.

Celula de CRIZĂ continuă! Ce s-a întâmplat cu românul răpit în Libia!

Ministerul a transmis că Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, ”a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile centrale şi locale libiene pentru soluţionarea cazului”, anunță cei de la news.ro.

”Totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaţionali ai României”, mai transmite MAE.

Marţi dimineaţă, conducerea MAE a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la Bucureşti, pentru coordonarea demersurilor de soluţionare a situaţiei.

”De asemenea, Celula de criză este în permanenţă în contact cu reprezentanţii companiei angajatoare şi cu familia cetăţeanului român”, se mai arată în comunicatul MAE.

Un inginer român şi alţi trei colegi de-ai lui care lucrează pentru o companie petrolieră din Sahara au fost fost răpiţi, a anunţat, sâmbătă, presa din Libia.

Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză şi a demarat verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi rezolvarea situaţiei.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat încă de sâmbătă, că există ”canale de comunicații” şi speră ca acestea să dea roade.

Breaking news! TSUNAMI aproape de România! Natura S-A DEZLĂNȚUIT! Valurile au avut o înălțime uriașă - VIDEO... Distrugeri masive la Beijing, după ce o furtună puternică a lovit puternic regiunea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x