Antena Căutare

Congresul din Statele Unite interzice Yahoo Mail din cauza atacurilor online

Atacurile de tip ransomware i-au determinat pe membrii Congresului să interzică Yahoo Mail

Atacurile de tip ransomware i-au determinat pe membrii Congresului să interzică Yahoo Mail.

Congresul din Statele Unite, echivalentul Parlamentului din România, a fost supus de curând unui atac online de tip ransomware. Din câte se pare, membrii acestuia au fost avertizați printr-un mail că ar putea fi țintele unor atacuri în viitor. Potrivit celor de la Gizmodo, atacatorii s-ar fi folosit de platformele Gmail și Yahoo Mail pentru a-și duce planurile la capăt.

Mai mult decât atât, publicația menționează că unul dintre acestea atacuri ar fi avut succes. Calculatorul infectat ar fi fost închis de către persoanele din departamentul IT în doar 20 de minute și formatat la scurt timp după aceea. ”Când un utilizator face click pe un link din e-mail, malware-ul criptează toate fișierele din calculator, iar acestea nu vor putea fi folosite până în momentul în care o anumită sumă de bani este plătită. Atacurile recente s-au bazat pe folosirea de fișiere .js atașate ca fișiere zip unor mail-uri care par a fi trimise de persoane cunoscute. Yahoo Mail pare a fi principala platformă folosită”, scrie în mailul pe care l-au primit membrii Camerei Reprezentanților.

Află ce se va întâmpla în perioada imediat umătoare.

Gafă a reginei Angliei surprinsă de o cameră indiscretă... Taiwanul s-a cutremurat din nou! S-a întrerupt curentul electric și zeci de oameni au rămas blocați în lifturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x