Antena Căutare

Coreea de Nord ameninţă că va trimite armata în zona demilitarizată. Sudul spune că monitorizează situaţia împreună cu SUA

Armata Coreei de Nord a avertizat că este pregătită să intre în zona demilitarizată care o separă de Sud, iar Seulul a transmis că lucrează împreună cu Statele Unite pentru a monitoriza situaţia, scrie BBC.

Ameninţarea este, parţial, un răspuns la propaganda trimisă din Sud de grupuri de dezertori.

În weekend, Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a spus că a ordonat armatei să se pregătească pentru acest pas, iar acum reprezentanţii acesteia spun că totul e pregătit pentru „a transforma linia frontului într-o fortăreaţă şi a creşte vigilenţa militară”.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut de mai multă vreme şi din cauza unor manifeste trimite pste granită, de obicei, cu baloane.

Marţi, Armata nord-coreeană a spus că studiază „un plan de acţiune” pentru a se muta „în zone care au fost demilitarizate”. Statul Major a transmis că este în „alertă maximă” şi gata să implementeze „rapid şi în detaliu” orice decizie a Guvernului.

Ministerul sud-coreean al Apărării a răspuns marţi noilor ameninţări spunând că lucrează cu SUA pentru a monitoriza mişcările militare ale Nordului.

Nordul şi Sudul sunt separate de aşa-numita zonă demilitarizată (DMZ), o zonă tampon de-a lungul graniţei care separă cele două ţări de la Războiul Coreean din anii 1950.

Sursa : news.ro

Statele Unite vor permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei pentru stabilirea standardelor pentru reţelele 5... Coronavirus - Mai mult de opt milioane de cazuri înregistrate în lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x