Franţa a trecut prin momente dramatice în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când armata germană a ocupat capitala ţării, în timpul invaziei naziste. Totuşi, mulţi au uitat de iarna anului 1870, când oraşul a suferit mai multe daune decât în orice alt conflict armat din istorie.
Ocupată pentru prima dată de către armata germană, parizienii au trecut, atunci, prin momente dramatice, pe care au vrut cu orice preţ să le şteargă din memorie. Atunci, în iarna dintre anii 1870-1871, de Crăciun, parizienii au mâncat animalele de la grădina zoologică.
Astfel, pe parcursul celor cinci luni de asediu, când artileria prusacă a bombardat oraşul Paris, cetăţenii au fost obligaţi să-şi schimbe drastic dieta, căci aprovizionarea cu alimente devenise imposibilă. Aşa se face că singura soluţie de supravieţuire a fost sacrificarea animalelor de la zoo.
Obligaţi de situaţie, parizienii au uitat de preparatele tradiţionale şi s-au delectate cu mâncăruri atipice, precum supă de elefant, nuggets de cămilă, friptură de cangur, coaste de urs cu sos de piper ori pisică asezonată cu şoareci sau antilopă cu trufe.
Toate aceste preparate s-au regăsit în meniul restaurantului Voisin, situat pe strada Rue Saint Honore şi au fost gătite de bucătarul Alexandre Étienne Choron.
Războiul franco – german s-a desfăşurat în perioada 19 iulie 1870 şi 10 mai 1871, timp în care francezii au fost obligaţi să ucidă câini, pisici, porumbei şi şoareci pentru a-şi asigura hrana. Mai mult de atât, în perioada septembrie 1870 – ianuarie 1871 au fost sacrificaţi aproape 65.000 de cai.
Sursa: messynessychic.com
TInerii cu vârste mai mici de 16 ani nu vor mai avea voie pe Facebook!... Presa din Regat vuiește! Prințul Harry și Pippa, sora ducesei de Cambridge, poveste de dragoste secretă...