Antena Căutare

Cutremur devastator în Săptămâna Mare! Salvatorii se roagă pentru o minune, după ce două clădiri s-au prăbușit în urma seismului - Video

Un cutremur devastator a lovit în Filipine, în prima zi din Săptămâna Mare. Oamenii au filmat îngroziți momentul în care blocurile se clatină precum crengile unui copac. Salvatorii se roagă pentru o minune, în timp ce caută supraviețuitori.

Cutremur devastator în Săptămâna Mare! Salvatorii se roagă pentru o minune, după ce două clădiri s-au prăbușit în urma seismului - Video
cutremur seism, filipine

Un cutremur devastator a lovit în Filipine, în prima zi din Săptămâna Mare. Oamenii au filmat îngroziți momentul în care blocurile se clatină precum crengile unui copac. Salvatorii se roagă pentru o minune, în timp ce caută supraviețuitori.

Cinci persoane au murit luni în urma surpării a două clădiri, într-un cutremur puternic, în nordul Filipinelor, care a provocat evacuarea a mii de persoane în centrul capitalei, Manila, relatează AFP.

Trei corpuri au fost scoase dintre dărâmăturile unui clădiri, în oraşul Porac, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Manila, pe Insula Luzon, iar un copil şi bunica sa au murit în surparea unei clădiri în oraşul Lubao, în apropiere, a anunţat guvernatoarea provinciei, Lilia Pineda, la postul de televiziune ABS-CBN. Ea a adăugat că seismul a provocat o pană de electricitate care afecta intervenţia salvatorilor luni seara.

Un cutremur de magnitudinea 6,3 a zguduit luni după-amiaza Insula filipineză Luzon, cea mai mare şi mai populată din ţară, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi a zdruncinat imobile în centrul Manilei.

Seismul a avut loc la ora locală 17.11 (12.11, ora României), la o adâncime de 40 de kilometri.

În capitală, angajaţi la birouri au ieşit în stradă, părăsind clădirile zgârie-nori, în timp ce alarmele răsunau, au constatat jurnalişti AFP. O angajată, Feliza Villanueva, în vârstă de 21 de ani, a declarat pentru AFP că se afla în birou împreună cu patru colegi în momentul cutremurului.

„Este al doilea cel mai puternic seism pe care l-am trăit”, a declarat ea, alăturându-se altor sute de persoane în curtea unui imobil de birouri şi aşteptând încetarea alertei.

„Noi nu am intrat în panică, în pofida îngrijorării”, a spus ea. „Am planificat evacuarea imobilului. Prea multă lume cobora pe scări, aşa că ne-am aşteptat rândul. Oamenii erau şocaţi, dar nimeni nu striga”.

Filipinele se află pe ”Centura de Foc” a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvente cutremure şi o importantă activitate vulcanică.

Cel mai sângeros cutremur în arhipelag - de când se înregistrează magnitudinea - a avut loc în 1976, soldat cu mii de morţi, până la 8.000 potrivit unor estimări.

Eleve din Iași, clipe de panică în Sri Lanka! Ce li s-a întâmplat în momentul atentatelor... Un bebeluș a murit într-un avion, în brațele unei necunoscute! „A oftat și asta a fost. Am fost onorată să pot spune o r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x