Antena Căutare

Donald Trump este dispus să se întâlnească cu preşedintele iranian Hassan Rouhani

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că s-ar putea întâlni cu preşedintele iranian Hassan Rouhani şi că nu are o problemă faţă de o astfel de întâlnire, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că s-ar putea întâlni cu preşedintele iranian Hassan Rouhani şi că nu are o problemă faţă de o astfel de întâlnire, transmite Reuters.

Trump a făcut remarcile la o întâlnire cu reporterii la Casa Albă.

Rouhani a declarat că Iranul nu va discuta cu Statele Unite înainte ca Washingtonul să ridice sancţiunile reimpuse Teheranului după retragerea SUA din acordul nuclear convenit în 2015.

Trump, care a intensificat sancţiunile în care unei politici de ”presiune maximă” asupra Iranului, a declarat săptămâna trecută că o întâlnire cu Rouhani este posibilă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care va avea loc în această lună la New York.

”Sigur, orice este posibil. Ar dori să îşi poată rezolva problema”, a afirmat Trump miercuri, referindu-se la inflaţia din Iran. ”Am putea să o rezolvăm în 24 de ore”, a adăugat preşedintele american.

O zi mai târziu, Rouhani a afirmat într-o sesiune deschisă a parlamentului iranian: ”Nu a fost luată o decizie referitoare la organizarea unor discuţii cu Statele Unite şi au existat multe oferte de discuţii, dar răspunsul nostru a fost întotdeauna negativ”.

”Dacă America ridică sancţiuni, atunci, ca şi înainte, sepoate alătura discuţiilor multilaterale dintre Teheran şi părţi participante la acordul din 3015”, a adăugat Rouhani.

Sursa : news.ro

Coreea de Nord este dispusă să reia negocierile cu SUA în domeniul nuclear, la sfârşitul lui septembrie... Anunţ oficial privind investigaţia deschisă de 48 de state americane, Districtul Columbia şi Puerto Rico împotriva Googl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x