Antena Căutare

Două pisici domestice, confirmate cu noul coronavirus în SUA. Medic: ”Nu vrem ca oameni să se panicheze, dar trebuie să le țină în casă!”

Două pisici domestice au fost confirmate cu noul coronavirus în New York, Statele Unite ale Americii, acestea fiind primele cazuri de COVID-19 înregistrate la animale. 

Două pisici domestice, confirmate cu noul coronavirus în SUA. Medic: ”Nu vrem ca oameni să se panicheze, dar trebuie să le țină în casă!”
Două pisici domestice, confirmate cu noul coronavirus în SUA. Medic: ”Nu vrem ca oameni să se panicheze, dar trebuie să le țină în casă!” | Pexels

Cele două pisici se confruntau cu probleme respiratorii medii, iar medicii sunt optimiști în ceea ce privește recuperarea lor. Aceștia cred, de asemenea, că au contractat virusul fie de la oamenii alături de care trăiau, fie de la vecini.

Aceste rezultate vin după ce șapte tigri și lei de la Grădina Zoologică din Bronx au fost testați pozitivi. De asemenea, experții le-au recomandat oamenilor să-și țină animalele în casă și să nu interacționeze cu altele.

Ultimă oră! Noi decese înregistrate în România: 524 morți în total! Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 se apropie de 10.000

Autoritățile din Statele Unite ale Americii sunt de părere că unele animale pot contracta virusul de la oameni, însă nu există dovezi că virusul este transmis de la animale la oameni.

”Nu vrem să panicăm oamenii. Nu vrem ca aceștia să se teamă de animalelele lor de companie ori să se grăbească să le testeze în masă. Nu există o dovadă care să ateste faptul că animalele de companie au un rol în transmiterea virusului la oameni.”, a explicat doctorul Casey Barton Behravesh, potrivit Daily Mail.

Deocamdată, testarea animalelor este recomandată doar dacă animalul a fost contact direct al unei persoane infectate cu noul coronavirus și prezintă simptome.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu coronavirus

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile guvernamentale americane, citate de DPA şi Reuters.

O femelă de tigru malaezian în vârstă de patru ani, al cărei nume este Nadia, se numără printre mai mulţi lei şi tigri de la Bronx Zoo care au dezvoltat tuse uscată, a precizat într-un comunicat Societatea pentru Conservarea Faunei Sălbatice, care administrează grădină zoologică newyorkeză, scrie Agerpres.

COVID-19 ar putea avea un al doilea val la sfârșitul acestui an. Experții americani, previziuni sumbre: ”Ar putea fi devastator!”

Nu se cunoaşte modul în care virusul afectează alte specii. Felinele mari au prezentat o pierdere a apetitului, însă societatea a transmis că se aşteaptă ca toate animalele să se recupereze.

Consilierul lui Donald Trump acuză China pentru pandemia de coronavirus: "Ar trebui să plătească, vrea să câștige b... Și-au găsit fiica fără suflare, în propria cameră: „Toți adolescenții sunt în pericol în perioada asta! Nu lăsați traged...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x