Antena Căutare

Egipt: Guvernul si-a dat demisia in urma protestelor de la Cairo

Guvernul egiptean si-a anuntat demisia in fata Consiliului Suprem al Fortelor Armate, pe fondul protestelor de la Cairo si din alte orase, informeaza AFP. Consiliului va accepta demisia de indata ce ajunge la un acord cu privire la un nou prim-ministru.

Potrivit unor surse din cabinet, guvernul egiptean si-a inaintat duminica demisia. "Luand in considerare circumstantele dificile prin care trece tara in perioada actuala, guvernul isi va indeplini datoriile pana cand va fi luata o decizie in ceea ce priveste demisia", a anuntat luni purtatorul de cuvant al cabinetului egiptean Mohamed Hegazy, inainte ca armata sa anunte decizia.

Ciocnirile violente din Piata Tahrir intre politisti si manifestanti au inceput sambata, la o zi dupa demonstratia condusa de Fratia Musulmana si de Miscarile Salafiste la care au participat zeci de mii de egipteni. Demonstratia s-a tinut impotriva conducerii actuale a staului care doreste sa pastreze in noua constitutie privilegiile militarilor. Conducerea militara a Egiptului a promis predarea puterii in mainile civililor dupa alegerea unui nou presedinte.

Peste 30 de persoane au murit incepand de sambata in confruntarile din Egipt dintre manifestantii ostili puterii militare si fortele de ordine, a anuntat luni Ministerul Sanatatii, citat de agentia oficiala Mena, transmite AFP.

Sute de oameni au iesit in strada, cerand plecarea de la putere a armatei. Fortele de ordine i-au intampinat cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene.

Tinerii sunt nemultumiti de faptul ca regimul Mubarak a fost inlocuit de o conducere militara. Demonstrantii i-au acuzat pe generali ca vor sa ramana la putere pana la viitoarele alegeri prezidentiale care vor avea loc peste aproximativ un an.

Autoritatiile de Cairo neaga faptul ca doresc prelungirea perioadei de tranzitie si anunta ca data alegerilor parlamentare, programate pe 28 noiembrie, nu va fi afectata de continuarea protestelor.

foto: EPA/ Intact Images


VIDEO! Proteste cu morti in Egipt... Guvernul Olandei instaleaza camere video impotriva imigratiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x