Antena Căutare

Epidemia covid-19, ”controlată” în Turcia, care deschide începând de luni centre comerciale, dar menţine restaurantele închise în ele, şi frizerii

Epidemia noului coronavirus a fost ”controlată” în Turcia, însă este necesar ca de-acum populaţia să se obişnuiască cu o ”viaţă socială sub control” şi o menţinere a măsurilor privind evitarea unui nou val contagios, a anunţat ministrul turc a Sănătăţii Fahrettin Koca, relatează AFP.

”Epidemia este sub control (...), dar ameninţarea există în continuare”, a avertizat ministrul într-o conferinţă de presă, miercuri, la Ankara.

Turcia se află în a ”doua fază” a luptei împotriva epidemiei, a unei relaxări a măsurilor impuse de trei luni în lupta împotriva noului coronavirus, care nu înseamnă ”o întoarcere la viaţa normală”, a subliniat el.

Unele centre comerciale pot fi redeschise începând de luni, însă restaurantele şi cafenelele din ele rămân închise, a anunţat ministrul, care a evocat o ”viaţă socială sub control”.

Frizerii urmează să fie de asemenea autorizaţi să-şi reia activitatea începând de luni, însă clienţiii sunt obligaţi să se programeze.

În următoarele săptămâni, o izolare totală urmează să fie menţinută - în timpul weekendurilor - în cele 30 de provincii cele mai populate din ţară, inclusiv cele în care se află Istanbulul şi Ankara.

Turcia - a şaptea cea mai afectată ţară de noul coronavirus - a înregistrat peste 131.000 de contaminări şi aproape 3.600 de decese, potriivt unui ultim bilanţ oficial, prezentat miercuri.

După ce a atins un vârf de peste 5.000 de contaminări înregistrate în 24 de ore la jumătatea lui aprilie, Turcia raportează în ultimele zile o relativă scădere a contaminărilor şi morţilor.

Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 nu a depăşit 100 de decese de la 26 aprilie.

Sursa : news.ro

Armata franceză respinge ipoteza oricărei contaminări cu noul coronavirus la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan, în ... Bilanţul covid-19 în Rusia creşte cu 80 de morţi şi 11.231 de contaminări - un nou vârf - la 1.625 de decese şi 177.160 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x