Antena Căutare

Facebook investeşte 10 milioane de dolari într-o campanie împotriva nedreptăţii rasiale

Mark Zuckerberg a anunţat duminică seară că Facebook investeşte 10 milioane de dolari într-o campanie împotriva nedreptăţii rasiale.

Compania sa „colaborează cu angajaţii şi consultanţii noştri pe drepturi civile pentru a identifica, la nivel local şi naţional, organizaţii care pot utiliza în cel mai eficient mod fondurile acum”, a anunţat CEO-ul şi cofondatorul, citat de The Hollywood Reporter.

În acelaşi context, platforma Instagram, deţinută de Facebook, şi-a reafirmat poziţia anti-rasism şi angajamentul de a oferi mai multă vizibilitate persoanelor de culoare, promovând hashtag-ul #ShareBlackStories.

Anunţul a venit într-o perioadă în care gigantul social media este criticat pentru felul în care a gestionat postările incendiare ale preşedintelui Donald Trump legat de protestele izbucnite la nivel naţional faţă de brutalitatea poliţiei, stârnite de uciderea lui George Floyd.

Duminică, Axios a raportat că Zuckerberg a avut o discuţie telefonică cu Trump despre mesajul publicat de acesta din urmă pe Twitter în care îi ameninţa pe protestatarii din Minneapolis că trimite armata. El a scris „când jafurile încep, încep şi tragerile”, replică folosită în anii 1960 de segregaţionişti.

La telefon, Zuckerberg şi-ar fi exprimat „îngrijorările referitor la tonul şi retorica” preşedintelui pe reţelele de socializare şi ar fi subliniat că afirmaţiile lui Trump pun gigantul social media într-o poziţie dificilă.

Twitter a ascuns mesajul preşedintelui, considerându-l instigator la violenţă. Facebook a spus că postarea lui Trump nu a încălcat politica platformei, deşi Zuckerberg, într-un mesaj, a recunoscut că el includea „o referinţă istorică tulburătoare”.

Sursa : news.ro

Joe Biden îngenuchiază la o manifestaţie împotriva rasismului după moartea lui George Floyd... Grecia dă liber la turism fără testare obligatorie și carantină! De când și în ce condiții pot merge românii în vacanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x