Căutare Live

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a decedat!

La 56 de ani si macinat de ani de zile de cancer, co-fondatorul Apple, Steve Jobs, s-a stins miercuri seara din viata. Anuntul oficial a fost facut chiar de catre reprezentantii companiei americane.

"Suntem profund indurerati sa anuntam ca Steve Jobs a decedat astazi. Mintea brilianta a lui Steve, pasiunea si energa lui au stat la baza a nenumarate inovatii tehnice care imbunatatesc viata noastra. Lumea este mai buna gratie lui Steve", se arata in comunicatul oficial Apple.

Jobs fusese depistat cu cancer la pancreas in anul 2004, iar in luna august a acestui an se retrasese din functia de CEO al Apple, din cauza starii foarte slabite.

Nascut pe 24 februarie 1955, Jobs a fost abandonat la nastere, insa a fost adoptat de o familie din Cupertino, California. In 1976, la doar 21 de ani, a fondat, impreuna cu Steve Wozniak, Apple Computers Inc.

Iar restul a fost istorie: in anii '80, sub conducerea lui Jobs, Apple a lansat Macintosh, iar in 2001 a inceput seria de mare succes iPod. A urmat apoi uluitoarea lovitura de gratie reprezentata de iPhone pentru ca in ultimii ani ai vietii sale sa se concentreze pe lansarea iPad - cea mai performanta si cunoscuta tableta PC a momentului.

In anul 2009, Jobs a fost supus unui transplant de ficat, insa dupa ani de zile de lupta contra cumplitei boli organismul sau a cedat definitiv, miercuri 5 octombrie 2011. De-altfel, acum o luna si jumatate fondatorul Apple fusese surprins intr-o stare foarte slabita, la iesirea dintr-o clinica de specialitate.

Steve Jobs lasa in urma o sotie, Laurene, si patru copii (unul dintr-o relatie anterioara).

Si mai lasa ceva: mostenirea numelui Apple, adica iPhone sau iPad in principal, doua din cele mai importante gadgeturi ale momentului de pe mapamond.

Foto: mashable.com

VIDEO! Un roman a fost impuscat intr-un magazin din Italia... New York, cea mai atractiva piata imobiliara...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri