Căutare Live

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn se declarăun ”brexiter”; ”O bună parte a dificultăţii construirii Europei de 40 de ani este legată de prezenţa prietenilor noştri britanici, care nu au vrut niciodată să intre în horă”

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn (DSK) se declară un ”brexiter”, în pofida faptului că a pledat în favoarea construcţiei europene, relatează The Huffington Post.

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn (DSK) se declară un ”brexiter”, în pofida faptului că a pledat în favoarea construcţiei europene, relatează The Huffington Post.

”Mi-e teamă că Europa de azi este pe cale să treacă în divizia a doua”, spune DSK, care nu mai vorbeşte public, dar care surprinde prin aceste ultime declaraţii.

”Este foarte bine că englezii îşi fac drumul de partea lor”, a declarat pentru JDD, în marja unei conferinţe la Marrakech, apreciind că britanicii nu au acţionat întotdeauna în favoarea sănătăţii Uniunii Europene (UE). ”O bună parte a dificultăţii construirii Europei de 40 de ani este legată de prezenţa prietenilor noştri britanici, care nu au vrut niciodată să intre în horă”, afirmă el.

În acest context, fostul favorit în alegerile prezidenţiale franceze din 2012 consideră că ieşirea Marii Britanii din UE poate fi o şansă pentru Franţa, dar şi pentru UE cu care este dur.

Departe de discursurile politice care fac din Europa un element central în discuţii geopolitice mondiale, DSK apreciază că importanţa UE este tot mai slabă.

”Ceea ce văd eu azi mă disperă un pic, pe mine care mi-am consacrat mult din viaţă acestei activităţi. Mă tem ca Europa de azi să nu fie pe cale să treacă în divizia a doua”, deplânge el.

Este o situaţie cu atât mai dificil de acceptat, cu cât ”marea ideea a Europei, la naşterea sa”, era, potrivit lui DSK, ”ca tocmai prin uniunea sa să fie unul dintre jucătorii acestei lumi multipolare”.

În ceea ce priveşte alte puteri, fostul director FMI apreciază că războaiele comerciale ale Chinei şi Statelor Unite ridică probleme ”considerabile”, în pofida faptului că au la bază o ”parte de teatru”.

Ele cresc rivalitatea şi totodată inegalităţile ”prin mişcări de protest legitime pe care antrenează acest lucru”, consideră el.

Sursa : news.ro

VIDEO - Mireasă lovită cu bestialitate în ziua nunții de către soț! Femeia a căzut pe spate de la lovitura puternică... Macron îi primeşte pe von der Leyen şi Tusk după cina cu Merkel la Élysée...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri