Antena Căutare

Fukushima: 18 cazuri de cancer de tiroida confirmate

Autoritatile nipone au evaluat scurgerea de apa radioactiva de la Fukushima drept un „incident grav". 18 cazuri de cancer de tiroida au fost confirmate

Mai exact, Autoritatea nipona de reglementare in domeniul nuclear a evaluat la "nivelul 3" corespunzator unui „incident grav" pe scara internationala de evenimente nucleare o scurgere de 300 de tone de apa puternic radioactiva produsa in ultimele zile la centrala de la Fukushima.

Acest clasament la rangul 3 pe o scara de la 0 la 7 corespunde „respingerii unei mari cantitati de materie radioactiva in interiorul instalatiei".

Accidentul de la Fukushima din 11 martie 2011 ramane la randul sau in general la nivelul 7, cel mai ridicat corespunzator unor „efecte considerabile asupra sanatatii si mediului".

In acelasi timp, un studiu de impact al radiatiilor emise la catastrofa de la Fukushima asupra locuitorilor din prefectura unde este situata centrala atomica a aratat ca 18 minori au cancer de tiroida, dar legatura cu dezastrul nuclear nu a fost totusi stabilita, potrivit Antena 3.


Documente declasificate. CIA a recunoscut ca a pus la cale, in 1953, lovitura de stat din Iran... Statele Unite redeschid ambasada din Yemen, dar cu program limitat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x