Antena Căutare

Fukushima: TEPCO incearca sa evite o noua explozie la centrala nucleara

Operatorul centralei nucleare avariate de la Fukushima intentioneaza sa injecteze azot in reactorul 1, pentru a evita o posibila explozie provocata de acumularea de hidrogen, anunta NHK. Expertii se tem ca volumul de hidrogen continua sa creasca, pana cand va produce o explozie, prin contact cu oxigenul din aer.



"Intentionam sa injectam azot in cladirea reactorului 1, pentru ca, probabil, in aceasta s-a acumulat hidrogen", a declarat un oficial din cadrul TEPCO.

Acesta a precizat ca se ia in considerare injectarea de azot in reactoarele 2 si 3.

O explozie puternica a avariat serios cladirea reactorului 1, pe 12 martie, la o zi dupa cutremurul si valul tsunami care au lovit centrala nucleara.

Scurgerea de apa radioactiva in ocean, oprita

TEPCO a reusit, in aceasta dimineata, sa opreasca scurgerea de apa puternic radioactiva, care se deversa in Oceanul Pacific. TEPCO a anuntat ca a injectat agenti chimici care solidifica solul din apropiere de fisura, pe unde se scurgea apa contaminata.

TEPCO urmeaza, in continuare, sa pompeze circa 11.500 de tone de apa slab radioactiv, pe care o va deversa in mare, din cauza lipsei spatiului de stocare la centrala. Insa oficialii au dat asigurari ca aceasta apa nu prezinta un pericol important pentru sanatatea umana.

Bilantul oficial al seismului cu magnitudinea 9 si tsunamiului care i-a urmat este de peste 12.00 de morti, iar peste 15.000 de persoane sunt date disparute in continuare. Peste 80% dintre victime au fost identificate, iar cadavrele lor au fost returnate familiilor.

Peste 161.000 de persoane din zona afectata de seism se afla inca in centre de evacuare, potrivit oficialilor.

Citeste si Jurnalul

Foto:ecosystemdiscovery.com

Regina Suediei s-a ranit la picior fugind de paparazzi... Oficial: Nicolae Popa va fi extradat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x