Antena Căutare

Google, evaziune fiscala de aproximativ 100 de milioane de euro

Google Italia a fost luat la puricat de Garda Financiara, in cadrul unei verificari "ce vizeaza sa descopere indeplinirea corecta a obligatiilor fiscale in Italia", dupa cum afirma Ministerul Economiei

Mai exact, reies "elemente pozitive de venit nedeclarat pentru un total de peste 240 milioane euro "din partea Google Italia, dar si un TVA "datorat de peste 96 milioane euro", declara Ministerul Economiei la intrebarea deputatului PD, Stefano Graziano, citand verificarile facute de politia fiscala din cadrul Garzii Financiare din Milano. Se pare ca societatea italiana a declarat numai comisioanele percepute pentru prestatiile facute mai intai Google Inc. si apoi Google Ireland si nu intregul volum commercial desfasurat.

Din datele investigatiei reiese ca fiscul a fost "eludat" in baza unui contract de servicii intre societatea italiana si cele straine "cu scopul de a simula exercitiul din partea Google Italy Srl a unei simple activitati auxiliare si preparatorii care nu a gasit inca niciun raspuns in elementele achizitionate".

"Google respecta legile fiscale in toate tarile in care opereaza si suntem increzatori ca respectam si legea italiana. Vom continua sa colaboram cu autoritatile locale pentru a raspunde intrebarilor referitoare la Google Italy si la serviciile noastre", este de parere societatea dupa anuntul verificarilor in curs, din partea Garzii Financiare.

Foto: tovima.gr

VIDEO! A muscat mana care i-a dat de mancare! Un delfin a atacat o fetita de opt ani... Romania, laudata de jurnalistii francezi: Facultati, monumente, peisaje, femei sexy, avem de toate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x