Antena Căutare

Greta Thunberg răspunde unor atacuri ale lui Donald Trump, la Davos, fără să-l numească

”Casa noastră este în flăcări. Inacţiunea voastră aţâţă flăcările, iar dacă vă iubiţi copiii, vă cerem să acţionaţi”, şi-a încheiat marţi Greta Thunberg un scurt discurs pe care l-a susţinut la tribuna Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, relatează The Huffington Post.

Tânăra activistă a îndemnat la ”dezinvestire” în vederea luptei împotriva încăzirii globale. Ea le-a cerut tuturor participanţilor - de la conducători de bănci la conducători de guverne - să oprească imediat orice investiţii în energiike fosile.

Însă în spatele acestui mesaj, discursul Gretei Thunberg a fost mai întâi un răspuns dat punct cu punct celui susţinut de către Donald Trump la tribuna de la Davos cu puţin mai înainte.

După ce preşedintele american a îndemnat la respingerea profeţilor pesimişti, activista suedeză a amintit că cei care le reproşează altora că sunt pesimişti nu au făcut nimic decât ”să tacă sau, mai rău, să spună fraze goale şi promisiuni false”.

Avertismentului împotriva ”socialiştilor radicali” care ar putea distruge economia, ea îi răspunde că aceasta nu este o problemă de stânga şi dreapta - ”dreapta, stânga şi centrul au eşuat toate”.

Donald Trump a declarat de asemenea că o economie puternică şi concentrată asupra viitorului ar putea, mulţumită inovaţiei, să facă faţă tuturor provocărilor. Thunberg i-a răspuns indirect, că ea nu le cere celor puternici din lume ”să se bazeze pe tehnologii care nu există la scară mare”, ci să acţioneze imediat prin oprirea subvenţionării energiei fosile.

Tânăra suedeză, care şi-a început greva şcolară în lupta împotriva modificărilor climatice în 2018 şi care a mobilizat de atunci milioane de persoane în lume, a amintit că ”tranziţia va fi dură”, dar că ceea ce cere ea este doar ”efortul minimal necesar pentru a reuşi”.

Ea îi avertizează pe Doald Trump şi pe toţi ceilalţi lideri că, dacă nu fac nimic, ”va trebui să le explicăm copiilor voştri de ce aţi abandonat fără ca măcar să încercaţi. Generaţia mea nu abandonează niciodată fără să lupte”.

Sursa : news.ro

Asia în ”alertă maximă” în faţa noului virus chinez, care a cauzat moartea a şase persoane... Coreea de Nord abandonează angajamentul de suspendare a testelor nucleare şi cu rachete balistice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x