Antena Căutare

Guvernatorul Bancii Vaticanului, anchetat pentru spalare de bani

Ettore Gotti Tedeschi, guvernatorul Bancii Vaticanului, este anchetat pentru spalare de bani, in cadrul unei anchete mai ample, au anuntat surse din politie citate de BBC.

Ancheta a fost lansata dupa ce Fiscul italian a descoperit doua tranzactii suspecte intre Banca Vaticanului si doua banci italiene diferite.

De asemenea, procurorii au confiscat 23 de milioane de euro pe care Banca Vaticanului a incercat sa ii transfere de la mica banca italiana Credito Artigianato. Din aceasta suma, 20 de milioane de euro erau destinati JP Morgan, din Frankfurt, iar restul urmau sa ajunga la Banca del Fucino, din Italia.

Magistratii din Roma verifica in prezent daca Tedeschi si directorul general al bancii, Paolo Cipriani, au incalcat legile care cer bancilor sa divulge informatii despre operatiunile financiare. Astfel, Banca Vaticanului nu ar fi informat autoritatile financiare de unde provin banii.

Tot articolul, in Jurnalul National

IMAGINI SOCANTE! Femeie ucisa cu pietre de talibani... VIDEO! Invazie de plosnite in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x