Antena Căutare

Haos in numele profetului Mahomed: "Producatorul filmului ar trebui condamnat la moarte"

E zi de foc in lumea araba! In Pakistan, doua cinematografe au fost incendiate de oamenii fuiosi pe filmul american anti-islam, dar si pe caricaturile cu profetul Mahomed aparute in Franta. Aproximativ 15 dintre manifestanti au fost raniti, intre care unul grav. In lumea araba astazi e ziua marii rugaciuni, iar autoritatile de la Paris sunt in alerta maxima. Si-au inchis misiunile din tarile arabe, de teama violentelor.

E haos in Pakistan. Mii de oameni cer distrugerea filmului antiislamist produs in Statele Unite. Si nu doar musulmanii. “Intreaga comunitate crestina solicita stergerea si distrugerea acestui film, care este absolut josnic”, spune un episcop.

Autoritatile de la Islamabad au decretat chiar astazi zi de sarbatoare nationala in onoarea Profetului Mahomed. Asa ca ambasadele, consulatele si scolile franceze din 20 de state arabe vor ramane inchise de teama unor represalii violente. De asemenea, Germania a anuntat ca isi inchide mai multe misiuni din tarile arabe, tot ca masura de precautie.

Intre timp, una dintre actritele care a jucat in controversata pelicula a iesit la rampa.

“Cand am fost distribuita in film, numele peliculei era "Razboinicii Desertului" si se presupunea ca va fi vorba despre cum decurgeau lucrurile acum 2000 de ani. Cuvintele pe care le-am rostit eu in film nu au nimic de-a face cu vreo insulta la adresa profetului Mahomed sau a musulmanilor”, explica Cindy Garcia.

Ea l-a dat in judecata pe directorul filmului si a cerut scoatearea peliculei de pe internet, dar un judecator i-a respins cererea.

foto: Intact Images / EPA

Cum a fost ”piratata” Banca Frantei? Cu parola 123456... Cleric musulman, batut de o femeie dupa ce a indraznit sa ii critice tinuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x