Antena Căutare

Harta Europei care ÎNGROZEȘTE România! Cum ar putea arăta BĂTRÂNUL CONTINENT în viitor!

Votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a fost unul dintre cele care au zguduit serios politica în regiune. După Spania și Catalonia, cum ar fi dacă toate regiunile și-ar cere autonomia?

Marea Britanie a marcat pentru prima dată votul unei națiuni care a decis să părăsească alianța europeană și a declanșat, cu siguranță, dorința altor state care ar vrea să urmeze exemplul Regatului Unit. În timp ce Marea Britanie care părăsește UE este, fără îndoială, cea mai mare diviziune pe care o vom putea întâlni în Europa în viitor, există mișcări în întreaga Europă care ar putea duce la separarea fizică a unor națiuni întregi.

În ediția din 2017 a Atlasului Transforming World, care utilizează hărți și alte vizualizări de date pentru a ilustra aspecte majore la nivel mondial, Bank of America Merrill Lynch a realizat o hartă a mișcării secesioniste aflată în creștere pe întreg continentul. Ea ilustrează cum ar arăta lumea dacă mișcările de secesiune inițiate de națiuni ar avea succes, iar regiunile respective și-ar câștiga ori independența, ori o autonomie mai mare.

„Multe zone din Europa au mișcări puternice secesioniste (de exemplu, Scoția, Catalonia, Basc, Flandra, Veneto) sau au partide politice agitante pentru o mai mare autonomie a guvernării”, scriu autorii raportului, potrivit Business Insider.

Alte regiuni din Uniunea Europeană care vor independență

Pe 1 octombrie, Catalania a scos cetățenii la votul de independență, un alt exemplu că Europa este pe cale să se dividă, odată cu dorința națiunilor de a fi independente. Cele mai multe presiuni din vestul Europei se regăsesc în această regiune. Minoritatea catalană a câștigat treptat autonomie politică și culturală, chiar și dreptul de a forma un parlament regional. Însă cetățenii Cataloniei cer să fie independenți și să-și creeze propria țară.

S-au grăbit să o îngroape, deși era încă în viață! O femeie din Republica Moldova a fost declarată moartă de rude, care ... Specialiştii, îngrijoraţi de ce urmează să se întâmple: "Temperaturile vor ajunge la 50 de grade Celsius în timpul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x