Antena Căutare

În loc să croșeteze botoșei, bătrânii își vor lua bastonul și vor merge la muncă! Vârsta de pensionare în Rusia ar putea fi majorată

Veste importantă pentru pensionarii din Rusia! Guvernul rus a propus creşterea progresivă a vârstei de pensionare, neschimbată de aproape 90 de ani. Astfel, vârsta de pensionare se va schimba de la 55 la 63 de ani pentru femei şi de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi.

Veste importantă pentru pensionarii din Rusia! Guvernul rus a propus creşterea progresivă a vârstei de pensionare, neschimbată de aproape 90 de ani. Astfel, vârsta de pensionare se va schimba de la 55 la 63 de ani pentru femei şi de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi.

Până în prezent, Vladimir Putin a respins de mai multe ori această propunere. Guvernul propune „să înceapă în 2019, pentru a atinge, etapă cu etapă, vârsta de pensionare de 65 de ani pentru bărbaţi în 2028 şi de 63 de ani pentru femei în 2034”, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev, citat de agenţiile de presă ruse, în timpul unui consiliu de miniştri.

Această reformă „ne va permite să dispunem de mijloace suplimentare pentru a majora pensiile peste nivelul de inflaţie”, a adăugat Medvedev. Reforma este însoţită de o altă măsură potenţial dureroasă pentru puterea de cumpărare: o majorare a TVA de la 18% la 20%. Fixată în 1932 şi niciodată modificată de atunci, vârsta de pensionare din Rusia este printre cele mai scăzute din lume.

Rușii au o speranță de viață redusă

Articolul continuă după reclamă

Până la 30% dintre ruşi pot să se pensioneze chiar mai devreme decât vîrsta oficială datorită regimurilor speciale de care beneficiază numeroase categorii. Dat fiind declinul demografic din Federaţia Rusă, sistemul de pensii reprezintă o povară tot mai mare pentru bugetul federal, în pofida pensiilor mici (câteva sute de euro în medie).

Această vârstă de pensionare foarte scăzută a fost multă vreme justificată prin speranţa de viaţă redusă, mai ales în anii 1990, care a crescut în ultimii ani. Într-o ţară în care numeroşi pensionari se confruntă adesea cu greutăţi în a o scoate la capăt cu cheltuielile, această reformă se anunţă una sensibilă. Vladimir Putin a recunoscut de mai multe ori că o astfel de reformă ar fi necesară, însă până acum a susţinut că nu este încă momentul pentru ea.

O nouă TRAGEDIE românească pe străzile din străinătate. TREI TINERI din România, victime ale accidentului!... Tragedie. Un cunoscut om politic A MURIT în timpul unei ședințe: „Pur și simplu S-A PRĂBUȘIT! Nu ne vine să credem!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x