Antena Căutare

Israel: Fara ancheta internationala in cazul atacului flotilei umanitare

Israelul a respins apelurile ONU si ale altor organizatii sau state pentru o ancheta internationala in cazul raidului sau militar asupra flotilei umanitare pentru Gaza, dar a lasat usa deschisa pentru o posibila implicare externa.

Israel sustine ca trupele sale de comando au folosit forta, ucigand noua persoane, doar dupa ce activistii le-au atacat cu cutite, bate si bare de fier, dar si cu doua pistoale furate.

Activistii, in schimb, sustin ca trupele au tras mai intai.

Oficialii subliniau ca armata israeliana deja ancheteaza raidul si ca statul este capabil sa organizeze singur o analiza credibila.

"Este practica noastra standard dupa operatiunile militare, in special cele in care au fost victime, sa facem o ancheta prompta,profesionala, transparenta si obiectiva, conform cu cele mai inalte standarde internationale," declara purtatorul de cuvant al guvernului, Mark Regev .

In timp ce un alt oficial arata ca nu va exista nicio ancheta internationala separata.

Ministrul israelian de externe a propus, totusi, ca observatori internationali sa poata participa la ancheta israeliana.

Au existat totusi si voci in guvern care au cerut organizarea unei comisii externe de investigatie , deoarece Israel "nu are nimic de ascuns".

Decizia finala va fi luata de ministrii cabinetului pe probleme de securitate.

Foto: www.timeslive.co.za

Premierul rus Vladimir Putin, implicat intr-un accident rutier... VIDEO Incendiu devastator in Bangladesh: cel putin 100 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x