Căutare Live

Jared Kushner exprimă îndoieli cu privire la capacitatea palestinienilor de a se autoguverna

Consilierul de la Casa Albă Jared Kushner şi-a exprimat incertitudinea cu privire la abilitatea palestinienilor de a se autoguverna, într-un interviu televizat difuzat duminică seara, informează The Guardian.

Jared Kushner

Consilierul de la Casa Albă Jared Kushner şi-a exprimat incertitudinea cu privire la abilitatea palestinienilor de a se autoguverna, într-un interviu televizat difuzat duminică seara, informează The Guardian.

Kushner, care este şi ginerele preşedintelui american Donald Trump şi cel care a redactat planul de pace al Casei Albe cu privire la Orientul Mijlociu, a declarat pentru emisiunea „Axios la HBO” că ar fi „un standard înalt” după ce a fost întrebat dacă palestinienii se pot aştepta de la libertate din partea armatei israeliene.

Conducerea Palestinei a boicotat eforturile diplomatice pe care Trump le-a numit „acordul secolului”. Deşi Kushner a redactat planul în ultimii doi ani în secret, acesta este văzut de palestinieni şi unii oficiali arabi ca fiind în favoarea Israelului.

Kushner a evitat din nou să declare explicit dacă planul său include o soluţie cu două state.

Însă a afirmat: „Cred că ar trebui să aibă autodeterminare. Nu voi intra în detalii până când vom publica planul”.

După ce a fost întrebat dacă el consideră că palestinienii se pot guverna singuri, fără implicarea Israelului, Kushner a răspuns: „Este o întrebare foarte bună. Va trebui să vedem. Speranţa este că, în timp, vor deveni capabili de guvernare”.

Palestinienii, consideră el, „au nevoie de un sistem judiciar corect ... libertatea presei, libertatea de exprimare, toleranţa pentru toate religiile” înainte ca zonele palestiniene să poată primi investiţii.

Întrebat dacă a înţeles de ce palestinienii nu ar avea încredere în el, Kushner a afirmat: „Nu sunt aici că să primesc încredere” şi a adăugat că poporul palestinian va judeca planul în funcţie „de drumul spre o viaţă bună pe care îl va deschide”.

Kushner a refuzat să spună dacă a discutat cu prinţul saudit Mohammed bin Salman despre despre crima „oribilă” a cărei victimă a fost jurnalistul saudit Jamal Khashoggi

El a afirmat că Arabia Saudită este un aliat pe termen lung al SUA. „Cred că suntem într-o poziţie în care multe interese pe care le avem, le împărţim cu ei iar scopul nostru este să urmărim acele interese”.

Sursa: News.ro

România, în fața unui conflict militar. Agitație la granița cu Ucraina după o înregistrare în care se vorbește despre an... Ungaria introduce şi garda civilă pentru apărarea graniţei cu România...
Ultimele știri