Antena Căutare

Jurnalist BBC, batut in timpul manifestatiilor din Yemen

Abdallah Ghorab, corespondentul in Yemen al postului BBC in limba araba, si cameramanul sau au fost atacati "in mod deliberat" luni, in Yemen, de partizani ai Guvernului, in timp ce relatau de la manifestatiile impotriva presedintelui Ali Abdallah Saleh

Ghorab a fost lovit, are taieturi pe fata si vanatai pe spate, potrivit BBC, citat de Mediafax. Cameramanului sau, care a fost de asemenea batut, i-au fost "confiscate" telefonul mobil si ceasul, potrivit aceleiasi surse.

Abdallah Ghorab, cu fata plina de sange, a povestit pentru AFP ca a fost batut "de oameni ai partidului de la putere".

Dupa ce i-au atacat pe cei doi jurnalisti, agresorii lor l-au dus pe corespondentul BBC spre un vehicul care ii apartinea unui oficial yemenit, Hafez Meiyad, "cunoscut ca este apropiat al presedintelui yemenit", care i-a reprosat ca pateaza reputatia Yemenului, a adaugat BBC.

Interventia politiei a permis incheierea incidentului, iar agresorii au plecat la bordul masinii lui Hafez Meiyad, conform aceleiasi surse.

BBC a "condamnat acest atac asupra jurnalistilor care incercau sa acopere cat mai bine situatia din Yemen in circumstante foarte dificile" si a cerut "Guvernului yemenit sa asigure securitatea tuturor jurnalistilor din zona".

Confruntari au avut loc luni, la Sanaa, intre mii de manifestanti care cereau demisia presedintelui si partizani ai sefului statului, inarmati cu bastoane si pietre.

Sursa: jurnalul.ro

Proteste in Iran: Opozantii cer moartea dictatorului. SUA lauda curajul si dau exemplu Egiptul... WikiLeaks: Romania, intre tarile nemultumite de raspunsul NATO la exercitiile militare ruse din 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x