Antena Căutare

Kievul respinge orice legătură între ajutorul american militar şi anchetarea lui Biden, vizate ancheta destituirii lui Trump

Ucraina a respins joi orice legătură între ajutorul militar american destinat Kievului şi o cerere a lui Donald Trump de anchetare a lui Joe Biden, potenţialul său rival în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2020, la o zi după primele audieri publice cu privire la acest subiect în Congresul american, în vederea destituirii locatarului Casei Albe, relatează AFP.

Democraţii îl suspectează pe Donald Trump că a abuzat de puterea pe care o are în calitate de preşedinte în scop personal, prin condiţionarea unui ajutor militar american în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari destinaţi Ucrainei şi a unei vizite la Casa Albă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de deschiderea unei anchete cu privire la Joe Biden şi fiul acestuia, Hunter Biden.

Ei au lansat la 24 septembrie o anchetă în Camera Reprezentanţilor, în care sunt majoritari, în vederea constituirii unui dosar al inculpării (”impeachment” în engleză) a miliardarului republican.

Trump denunţă o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Miercuri, după şase săptămâni de audieri cu uşile închise, democraţii au trecut la audieri publice în Congresul american.

Martorul lor cheie, ambasadorul american de facto în Ucraina William Taylor a declarat în aceste audieri că ambasadorul american la Uniunea Europeană (UE) Gordon Sondland i-a spus în septembrie că deblocarea fondurilor era ”condiţionată” de deschiderea unor investigaţii cu privire la Joe Biden.

”Ambasadorul Sondland nu ne-a vorbit şi cu siguranţă nu mie despre o legătură între ajutorul (american) şi anchete”, a dat asigurări, în faţa presei, şeful diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko.

”Eu n-am văzut niciodată vreo legătură directă între investigaţii şi asistenţa militară”, a insistat ministrul ucrainean de Externe, citat de agenţia ucraineană de presă Intefax-Ukraine.

Într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, Trump i-a cerut într-adevăr omologului său ucrainean Zelenski ”să se aplece” asupra lui Joe Biden şi a fiului acestuia Hunter Biden, care a făcut parte din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma.

Trump subliniază că apelul său telefonic cu Zelenski a fost ”perfect”.

Sursa : news.ro

Noul Guvern bolivian îl recunoaşte pe Guaido preşedinte al Venezuelei... VIDEO - Acest câine pare normal, la prima vedere, dar nu este! Corpul acestuia este unic în lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x