Antena Căutare

Londra, cel mai "inteligent" oras din lume

Londra e una dintre cele mai vechi asezari ale lumii, iar acum incearca sa devina si unul dintre cele mai "inteligente" orase.

Inteligent, adica un oras conectat din ce in ce mai mult la tehnologie. Asa se viseaza Londra, in viitorul nu foarte indepartat. Concret? Cladirile de birouri vor fi programate sa-si inchida singure luminile, masinile fara sofer nu vor mai fi o curiozitate si totodata vor rezolva problema locurilor de parcare in centrul capitalei londoneze. Si multe, multe alte inventii high-tech, destinate sa usureze viata locuitorilor.

Pana si cosurile de gunoi din oras vor fi unele "intelegente." Creatorii lor sustin ca sunt foarte utile. Dimineata pe ecranul lor sunt proiectate cotatii de la bursa, apoi vremea si, inclusiv, pentru turisti sunt afisate indicatii pretioase despre diferite obiective. Iar seara sunt prezentate liniile de metrou, cu orar si detalii despre cat de aglomerate sunt unele trasee.

La metrou, un alt dispozitiv instalat, si anume cititorul de cartele, e o alta sursa incredibila de date pentru autoritati si pasageri.

Ostaticii de la mall-ul din Nairobi, eliberati: Marturiile unei romance din Kenya... Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter, in Pakistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x