Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Marea Britanie: Angajatii lenesi sau neproductivi vor putea fi concediati mai usor conform noului cod al muncii

Companiile din Marea Britanie vor putea concedia mult mai usor angajatii lenesi sau neproductivi, conform ultimei reforme din cadrul legii pentru ocuparea fortei de munca, data de David Cameron, anunta Daily Mail


In urma unei anchete conduse chiar de David Cameron s-a impus sanctionarea drastica a angajatilor. Astfel, institutiile publice si companiile private vor putea selecta mai usor persoanele care sunt interesate sa progreseze si ii vor putea elimina mai usor pe cei care nu dau randament.

Noile norme au fost analizate si intr-un studiu al unui capitalist englez, Adrian Beercroft. Acesta a catalogat actualele legi pentru ocuparea fortei de munca foarte dificile pentru angajatori, care gasesc cu greu oameni care sa-si dea un interes maxim pentru job. Deasemenea s-a constatat ca este foarte greu sa concediezi un angajat fara un motiv bine intemeiat.

"Conform normelor actuale este foarte dificil sa dovedesti ca un angajat merita sa fie concediat. Este foarte usor pentru un muncitor sa spuna ca a fost concediat abuziv si sa ceara daune materiale", a declarat Adrian Beecroft.

Recomandari