Marea Britanie și-a actualizat lista roșie! Noi restricții și carantină pentru mai multe țări din Europa

Marea Britanie a reimpus joi carantina pentru cei care vin din Franţa şi Regatul Ţărilor de Jos din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în aceste două ţări. Și alte state din Europa sunt pe lista roșie a Angliei

Marea Britanie și-a actualizat lista cu restricții de călătorie

Hepta

Autorităţile de la Paris au transmis că regretă decizia britanică şi ar trebui să impună o "măsură de reciprocitate", a anunţat joi seară secretarul de stat pentru Afaceri europeene, Clément Beaune.

Această măsură este valabilă şi pentru Monaco şi Malta, a subliniat ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps pe Twitter.

”Datele arată că trebuie să eliminăm Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba de pe lista noastră cu coridoare de călătorie în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a menţine ratele de infectare la un nivel scăzut”, a scris Shapps pe Twitter.

"Dacă sosiţi în Regatul Unit după ora 4.00, sâmbătă, din aceste locuri, trebuie să vă plasaţi în izolare pentru 14 zile", a adăugat el.

Această măsură ar putea provoca o reîntoarcere masivă a 500.000 de turişti britanici care se află în vacanţă în Franţa.

Regatul Unit a impus iniţial carantină tuturor vizitatorilor care sosesc pe teritoriul său, dar a exceptat anumite ţări de la această măsură în funcţie de incidenţa virusului.

Țări cărora Marea Britanie le-a impus carantina. România nu se află pe listă

La sfârşitul lui iulie, Londra a reintrodus carantina pentru cei care vin din Spania, luând prin surprindere companiile aeriene şi mii de britanici aflaţi în această ţară.

Guvernul britanic a impus aceeaşi măsură săptămâna trecută pentru Andora, Belgia şi Bahamas.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri