Antena Căutare

Mii de zboruri europene, afectate de eruptia unui vulcan in Islanda

Mii de zboruri europene sunt anulate din cauza unui nor de cenusa provenit din Islanda. Marea Britanie, Irlanda si Danemarca si-au închis spatiul aerian, iar decizia afecteaza si curse aeriene din si catre Romania.

Compania aeriana British Airways a anulat zborurile Bucuresti Otopeni - Londra de la 17.05, dupa ce cursa Londra - Bucuresti de la 23.20 a fost la randul ei, anulata. Din cauza acestor schimbari, singura cursa disponibila a ramas Londra - Bucuresti cu aterizare la Otopeni la 16.15.

Primii care si-au inchis spatiul aerian din cauza cenusii vulcanice din Islanda au fost oficialii din Marea Britanie. Autoritatile de la Londra au anuntat ca toate zborurile sunt oprite pana la 20:00, ora Romaniei.

"Am fost sa ne imbarcam dar ne-au spus ca nimic nu pleaca din Marea Britanie, niciun fel de avion", a spus unul dintre pasageri.

La cateva minute, un anunt similar a fost facut si de Danemarca. Eruptia vulcanica din Islanda a dus la suspendarea a zeci de zboruri si in tarile scandinave. Mii de pasageri din toata Europa au ramas blocati pe aeroporturi. A urmat apoi Irlanda, care si-a inchis portile aeriene pentru mai multe ore.

Restrictiile au fost impuse de oficiali dupa o alerta emisa de serviciile meteorologice. Specialistii au avetizat ca norul de cenusa ar putea limita foarte mult vizibilitatea, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru aparatele de zbor.

Vulcanul din Islanda, situat sub un ghetar, a erupt pentru a doua oara in mai putin de o luna. Expertii spun ca eruptia este de cel putin zece ori mai puternica decat cea anterioara. 800 de localnici au fost evacuati dupa ce topirea brusca a ghetii a scos din matca raurile de la poalele vulcanului.

Accident aviatic in Monterrey: sase oameni si-au pierdut viata!... Unde-i recesiunea? China, crestere economica de 12%!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x