Antena Căutare

Moscova: Declaratiile lui Traian Basescu arata iritarea Romaniei fata de scandalul in care a fost implicat diplomatul roman

Declaratiile lui Traian Basescu arata iritarea Romaniei fata de scandalul in care a fost implicat diplomatul roman. Este raspunsul Moscovei la declaratia presedintelui privind integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Replica face parte dintr-o serie de acuzatii lansate de cele doua tari dupa scandalul de spionaj.

Ministerul rus al Afacerilor Externe respinge declaratia lui Traian Basescu privind integritatea teritoriala a republicii Moldova. Purtatorul de cuvant al MAE de la Moscova spune ca trupele tarii sale se afla in Transnistria intr-o misiune de pace.

Oficialul a postat o declaratie pe site-ul institutiei in care nu ezita sa atace, din nou, Romania: "Prin acest lucru, se poate vedea iritarea fata de scandalul in care este implicat un spion roman, care nu a reusit sa stranga informatii la Moscova in urma cu cateva zile."

Seful statului roman s-a referit la acest subiect in timpul unei intrevederi pe care a avut-o la Iasi cu premierul moldovean Vlad Filat.

Schimbul de replici vine dupa ce Serviciul Rus de Securitate l-a retinut luni pe diplomatul roman Gabriel Grecu, secretar I al ambasadei romane la Moscova, acuzand-l ca ar fi incercat sa obtina informatii secrete de la un cetatean rus. La scurt timp, diplomatul roman a fost declarat persona non grata.

In replica, Ministerul roman de Externe a anuntat marti ca un diplomat rus de la Bucuresti a fost declarat persona non grata si i-a impus parasirea tarii in termenul prevazut de lege. Moscova a interpretat actiunea ca pe un act neprietenesc si nefondat si a avertizat ca isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva Romaniei.

Datoriile Germaniei naziste catre Romania, interpelate in Bundestag... VIDEO! Ostatici in Manila! Terorist lichidat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x