Antena Căutare

Novinite: 80 de focoase s-au furat din trenul spre Bulgaria, nu 64, cum s-a spus initial

Focoasele furate sambata din trenul care le transporta de la fabrica de armament din Zarnesti spre Bulgaria erau detonatoare pentru proiectile-racheta si urmau sa fie reparate intr-o fabrica din tara vecina, a declarat, pentru agentia Novinite, un reprezentant al Sage Consultants AD, compania privata careia ii era destinat armamentul.




Focoasele au disparut sambata dintr-un tren care transporta armament de la Zarnesti spre Bulgaria, disparitia fiind semnalata in Gara Stanesti din judetul Giurgiu. Parchetul Militar Bucuresti a deschis o ancheta in acest caz. Focoasele pentru rachete furate in Romania nu erau destinate armatei bulgare, ci unei companii private din tara vecina, a precizat ministerul bulgar al Apararii.

Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la o fabrica de armament din judetul Brasov si avea destinatia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta export de armament, era pazit de jandarmi.

Conform surselor citate, de la Brasov spre Bulgaria trenul ar fi avut trei opriri, iar disparitia lazilor cu focoase a fost sesizata de catre angajatii CFR din Gara Stanesti (Giurgiu), care au observat ca de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Ulterior, impreuna cu jandarmii si Politia a fost constatata lipsa celor patru lazi in care se aflau focoasele pentru racheta.

Luni, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru furt calificat si rupere in sigiliu in acest caz.

sursa:Hotnews

Eruptia vulcanului Lokon: Norul de cenusa, la 3.500 metri altitudine... CE: Circa 30 de milioane de cetateni UE nu au un cont bancar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x