Fenomen uluitor în Italia. O porţiune dintr-un gheţar din Mont Blanc e pe punctul să se rupă din cauza căldurii - Foto

O porţiune dintr-un gheţar, din partea italiană a masivului Mont Blanc e pe punctul să se desprindă din cauza căldurii excesive. Autoritățile din Italia au luat decizia de a evacua zeci de locuitori din zonă, precum și turisți aflați în vacanță.

O porţiune dintr-un gheţar din Mont Blanc e pe punctul să se rupă din cauza căldurii

Twitter

Un volum de gheaţă, estimat la 500.000 de metri cubi, ar fi pe punctul de a desprinde din Gheţarul Planpincieux, situat pe teritoriul comunei italiene Courmayeur, se arată într-o ordonanţă a acestei municiplaităţi din Valle d'Aoste, situată în apropierea frontierei cu Franţa.

Mai multe drumuri de dedesubt, care conduc în Val Ferret, au fost închise, potrivit acestei ordonanţe.

Localnici și turiști din Italia, evacuați din calea ghețarului

Autorităţile au ordonat evacuarea a 30 de case dintr-o ”zonă roşie”, situată în partea de jos a Val Ferret, privind aproximativ 70 de perosane - 15 rezidenţi şi peste 50 de turişti.

Citește și: Everestul este un cimitir cu sute de morminte. Topirea ghețarilor arată adevărul de sub zăpadă: „Mâini şi picioare au apărut în ultimii ani”

Operaţiuni de evacuare şi securizare erau în curs joi, la care participau membri ai forţelor de ordine şi Protecţiei Civile. Autorităţile locale sunt îngrijorate de temperatura din următoarele trei zile, în această perioadă foarte caldă.

În septembrie şi octombrie 2019, o porţiune de aproximativ 250.000 de metri cubi din Gheţarul Planpincieux au ameninţat să se desprindă.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri