Antena Căutare

OBSERVATOR SPECIAL: Pe urmele stramosilor cercetatorilor britanici. Ridicolul atinge absolutul

Marea Britanie are o adevarata traditie in ceea ce priveste cercetatorii care tind spre culmile absolute ale ridicolului

In fiecare zi, din Marea Britanie vine cate-o veste care face rapid incojurul planetei. Cercetatorii britanici au mai descoperit ceva. Ceva inutil, necuantificabil, dar ceva. E mai mult decat evident ca mintile luminate ale Albionului nu stau de pomana. Si, indiferent de ce ati putea crede, n-o fac pentru ca se plictisesc. Ci pentru ca asta au facut si stramosii stramosilor lor. Cum asa, v-ati putea intreba? Iata exemplul: “Barbiarry, ce vesti imi aduci? O alta invetie. Da, sire. Cea mai grozava de pana acum. Banuiam si eu asta. Continua. Ah! Ai inventat soarecele de lemn”.

De aici putem sa tragem doua concluzii. Ambele la fel de deranjante. Prima: mouse-ul a fost inventat cu mult inaintea computerului si a doua: s-ar putea sa nu-i apreciem la justa lor valoare pe urmasii cercetatorilor britanici. Dupa cum ati remarcat, desi inventatorul medieval i-a pus pe masa viitorul, acest Mecena britanic nu a fost in stare sa-i remarce calitatile de vizionar. Ce-i drept, nici savantul aiurit nu a stiut sa explice tocmai clar la ce se foloseste dispozitivul rozator. “Priveste-i secretele. O minge? O minge, sire. Care-i permite sa urmareasca minutios si exact miscarile mainii. E bine. Si dupa aceea? Dupa aceea poti sa apesi pe el. Bun. Si asta ce face? Asta ajuta efortul general”

Practic, nici atunci, nici ca acum, cercetatorul nu stie exact la ce foloseste inventia sa, dar stie sigur ca are un scop. Doar ca protectorul si finantatorul studiilor sale nu intelege. Iar inventia, oricat de revolutionara ar fi, a ajuns exact acolo unde se duc toate inventiile care - aparent - sunt inutile. In sertarul prafuit al istoriei.

Firma elvetiana Nestle a retras doua produse din magazinele din Italia, Spania si Germania... O fotografie in care apare un copil luat in vizor de un lunetist iranian socheaza lumea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x