Căutare Live

Olli Rehn: Franarea cresterii economice din Asia, impact negativ asupra Europei

Incetinirea cresterii economice din China, India si alte economii asiatice ar avea un impact negativ serios asupra economiei Europei, a declarat comisarul european pentru Economie si Politica Monetara, Olli Rehn, citat de Bloomberg.

Olli Rehn a afirmat, intr-un interviu acordat Bloomberg Television, ca franarea relansarii economice din Statele Unite si turbulentele de pe pietele datoriilor de stat ar putea cauza de asemenea probleme in Europa.

Imbunatatirea conditiilor economice globale a ajutat economia europeana sa inregistreze in trimestrul al doilea cea mai buna crestere din ultimii patru ani, dupa ce criza datoriilor de stat din Grecia a afectat increderea la inceputul anului si a determinat guvernele sa ia masuri suplimentare de taiere a deficitelor.

Expansiunea economica a zonei euro are sanse mari sa incetineasca semnificativ in al doilea semestru, din cauza franarii din SUA si China, care va afecta exporturile.

In Statele Unite, cea mai mare economie a lumii, Departamentul Comertului ar putea revizui in scadere cresterea economica din trimestrul al doilea pana la cel mai redus nivel de la sfarsitul recesiunii, potrivit mediei estimarilor analistilor.

Tot articolul, in Jurnalul National

Discriminarile din UE... Patriarhul Kiril al Rusiei considera Republica Moldova "parte a Sfintei Rusii"...
Ultimele știri