Antena Căutare

Oxford Economics: Economia Romaniei va creste in acest an!

Oxford Economics si-a revizuit prognozele anterioare, ce presupuneau o contractie de 1%, si a anuntat ca economia Romaniei va creste "marginal" in acest an, cu 0,1%, informeaza Hotnews.

Principalul factor de crestere continua sa fie exporturile (...) dar Romania ramane astfel vulnerabila daca cererea din UE scade


Specialistii noteaza ca, desi cresterea economica va continua sa fie slaba in Romania in acest an, consolidarea fiscala este de o importanta fundamentala pentru a asigura o revenire de durata a economiei.

Astfel, institutia anticipeaza o crestere economica de numai 0,1% in acest an in Romania, datorata in principal exporturilor (plus 7%) si productiei industriale (5,2%). FMI si Guvernul anticipeaza in acelasi timp o crestere reala a PIB de 1,5%.

2012 arata insa mult mai bine pentru Romania, in viziunea Oxford Economics, cu un avans de 4,8% al PIB, dupa revenirea consumului privat, a investitiilor si a consumului public si mentinerea performantelor pozitive ale exporturilor si industriei.

WikiLeaks: Romania, intre tarile nemultumite de raspunsul NATO la exercitiile militare ruse din 2009... Masuri anticoruptie in Rusia: Amenda, de 100 de ori mai mare decat spaga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x