Antena Căutare

Papa Benedict: Evreii nu sunt vinovati pentru moartea lui Iisus

Papa a exonerat poporul evreu pentru crucificarea si moartea lui Iisus. In pasaje extrase din viitoarea sa carte despre Hristos, Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre una dintre cele mai controversate probleme ale crestinatatii, spunand ca iudeii nu poarta nicio vina.

Pasaje din cartea "Iisus din Nazaret - Saptamana sfanta: de la intrarea in Ierusalim la Inviere", care va fi publicata saptamana viitoare, au fost publicate in presa. In acestea Papa analizeaza Evangheliile dupa Ioan si Matei si orele dinaintea mortii lui Iisus.

"Trebuie sa ne intrebam: Cine erau acuzatorii lui Iisus?", a spus Papa, luand in considerare condamnarea la moartea dictata de guvernatorul roman Pilat din Pont. El intreaba totodata de ce Sfantul Ioan a spus ca acuzatorii lui Iisus erau "iudeii". "Cum puteau toti oamenii sa fie prezenti la acest moment si sa ceara moartea lui Iisus?".

Benedict explica faptul ca doar cativa lideri de la Templu si un mic grupa de sustinatori sunt vinovati pentru crucificare. El crede ca Ioan s-a referit la "iudei" ca la "aristocratia Templului", pentru ca Iisus se autodeclarase Regele Iudeilor si violase legile iudaice.

In analiza frazei din Evanghelia dupa Matei - "Sangele Lui sa fie asupra noastra si asupra copiilor nostri" - Benedict spune ca sangele lui Iisus "nu indeamna la razbunare si pedeapsa, ci aduce reconcilierea. Nu este indreptat impotriva cuiva, ci este varsat pentru toata lumea", scrie BBC.

Romano-catolicii au respins explicit notiunea vinovatiei innascute pentru evrei in 1965.

Sursa: Antena3

VIDEO! Japonia lanseaza ultima generatie de trenuri de mare viteza... Datele personale nu mai sunt sigure pe Facebook!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x