Antena Căutare

Patru dintre cele sase reactoare ale centralei Fukushima vor fi desfiintate, dupa dezastrul din martie 2011

Patru dintre cele sase reactoare ale centralei nucleare nipone Fukushima Daiichi nu vor mai exista din punct de vedere administrativ incepand din 20 aprilie , a anuntat luni operatorul centralei, compania Tokyo Electric Power (Tepco), potrivit AFP.

In baza legii, parcul de reactoare nucleare comerciale din Japonia va trece astfel de la 54 de unitati la 50, decizie asteptata in contextul in care de mai multe luni era practic o certitudine faptul ca aceste patru unitati, grav afectate de seismul urmat de tsunamiul din 11 martie 2011, erau condamnate.

Celelalte doua nu sunt inca sterse de pe lista din punct de vedere administrativ, dar nu au nicio sansa de a redemara si vor fi, probabil, desfiintate la randul lor.

Cele patru reactoare ale celei de-a doua centrale a prefecturii Fukushima, Fukushima Daini, in prezent oprite din cauza catastrofei, vor avea, fara indoiala, aceeasi soarta, pe baza unei decizii politice, chiar daca Tepco spune ca nu vrea sa renunte pentru moment.

Dintre cele 17 reactoare comerciale pe care le are, compania care deserveste Tokio si imprejurimile (35 de milioane de locuitori) nu va mai avea decat 13, dupa anularea celor patru ale centralei Fukushima Daichi.

Din parcul total de reactoare din Japonia (54 in prezent, 50 cu incepere din 20 aprilie), numai o unitate este in functiune, Tomari 3, care urmeaza insa a fi oprita pentru revizie obisnuita incepand din 6 mai.

Redemararea reactoarelor care pot fi exploatate este conditionata de trecerea unor examene tehnice si de aprobarea din partea guvernului si a alesilor locali.

Sursa: Antena3.ro

Membru al Camerei Lorzilor, acuzat ca a promis o recompensa pentru capturarea lui Obama... Milionarii britanici insala fiscul prin organizatii de caritate din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x